31.01.2016

Hamilelikte oluşan çatlaklar için çözüm arayışım

   En az iki aydır yana yakına gebelik dolayısıyla oluşan çatlaklar için çözüm arıyorum. Bunun içinde hemen hemen dogum yapmış bütün kadınlara sordum bu işi.
 Oldu ama hiç kafana takma kırmızılıklar geçince hiç gözükmüyor diyende var. Dermarollerden envaye çeşit kremden bahsedende.

 Aslında hiç biri kesin çözüm de değil. Vücuttaki şişlik indikten sonra kırmızılıklar geçer göze batmaz öyle diyenler gibi sanırım ilerde bende kendimi öyle teselli edeceğim ama önce yırtılmalar henüz çok tazeyken neler yapılabilir google epeyce araştırdım. Aldığım cevapların hiç biri tabiki beni tatmin etmedi hatta "kırmızı çatlaklar nasıl geçer sorusuna" oluşmaması için nasıl tedbir alınabilir tarzındaki açıklamaları her seferinde okumak zorunda kalınca bu kez sinirden daha çok çatlıyorum.

  Kopyala yapıştır yöntemiyle cidden insanın sabrını ölçüyor gibiler... Bu yüzden o yollara hiç baş vurmayarak kısa ve öz geçicem. Çatlaklar neden oluşur? Hızlı kilo alıp verme ve hamilelik... Offff bilmiyorduk sanki. Neyse bazı ilaçlarda çatlaklara sebeb oldugu gibi. Vucut geliştirenlerde de sık sık karşılaşılabilen bi durummuş. Ahh nerde o günler... Kendini begenmiş beyinsiz herifte çatır çatır çatlasa nasıl mutlu olurdum. Neyse... baştada dediğim gibi bunun için üretilmiş onlarca krem varken asıl olan söylentiler bu kremlerin hiç bir şekilde fayda etmediği yönünde.

 Yinede "aaa olurmu ben falan kremin büyük faydasını gördüm" diyen varsa dinlemek isterim. Buna rağmen hazır söz konusu en basit yöntem olan kremlerken çatlak kremi diye satılan pahalı kozmetik ürünlerine nispeten en çok adı geçen bütün eczanelerde bulabileceğiniz hatta eczacıya sorduğunuz anda bu üç kremin adını size hiç çekinmeden söyleyecektir.

Madecassol
Hametan
Acnelyse

 Haliyle bende ne kaybederim ki düşüncesiyle almış bulundum. Üstelik üçüne yalnızca 40tl ödedim. Eczacı dogumdan önce kesinlikle kullanmamamı, içeriğinde ağır kimyasallar olduğunu söyledi. Elbetteki hemen kullanmayı düşünmedim ama anladığım kadarıyla "Acnelyse" içinde en pahalı ve gramajı en az olan bu krem cilt soyma özelligine sahip olduğu için en tehlikelisi.
 Yara yanık kremi olarak kullanılan "Hametan" ise sakinleştirirken. "Madecassol" da hametan gibi kurtarıcı olarak düşünsemde bağ dokusunu yenileyen çatlak yara ameliyat sonrası kullanılabilen etkili bir merhemmiş.
 CGece yatmadan önce avuç içine eşit miktarlarda sıkılıp vücuda uygulandığı taktirde eksini görmek mümkünmüş. Tabii kendimi fazla riske atmadan Acnelyse yarısını bir kaba aktarak diğerlerinin ise tamamını buna takviye ederek karıştırcam. Çok yakın zamandada uygulamaya başlarım diye düşünüyorum. Bakalım gerçekten gözle görülür şekilde bir etkisi olacak mı? Sonuçları en geç sizin için Mayıs ayında yazıcam.

  Sonuç: çatlaklar üzerinde kesin bir etkisi yok. Yeni oluşan çatlakların daha çabuk toparlanmasına ve ölü hücrelerin etkili bir sekilde soyularak atılmasına büyük yardımcı oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Yorum bırakmayı unutmayın ... ^.^