8.04.2017

M. Asam Magic Finish fondöten

 İlk gördügüm anda makyaj bazı zannettigim ancak tek renk olup sürüldügü anda her ten rengine anında uyum saglayabilen, köpük yapıda, dokundugunda kadifemsi bir his bırakan kolayca dagılıp ciltte varlıgını hissettirmeden, hafif  mat bir görünüm sağlayan fondöten. Artık bir cogunuz duymuş olsa da gerçek bir yağlı cilt olarak birde benden duyun istedim. Cildimde yaglı cilt olmanın verdigi gözenek sorunundan başka bir problem olmadıgı, ve en önemliside yine "yağlı cilt oldugum için" yüzüme özellikle fondöten türevi her ürünü uygulayamıyorum. Bu yüzden sadece BB krem kullanan biri olarak çok az marka var
kullanabildigim. Onlarda günün sonunda illaki bi tazeleme geregi olabiliyor. Fakat bu ürün direk pudralı bir bitiş sağladığından trasparan pudra uygulama geregi duymadım. Gün boyuda sanki bir makyaj bazı kullanmışım gibi tüm gözenekler kapalı pürüzsüz bir görünüm saglamayı başardı. Cilt tonu eşitlemesi ise bana göre ideal. Daha iyide olabilirdi, çünkü herhangi bir kapatıcı etkisi yok. Bu yüzden makyaj bazı olarakta devam edilebilir. Bana bi tık koyu gibi gelsede eminim yazın hiç güneşlenmedigim halde hafiften bronzlaşan cildim için muhteşem bir tonlama olacak. 

Nasıl uyguladıgıma gelince fırça veya sünger kullanmıyorum, normalde de hijyen sorunundan dolayı çok agır makyajlar dışında  alet kullanmıyorum. Çünkü her uygulama sonrasında, bana göre "yıkanması gerekir!" ciltte akne ve sivilce oluşumlarının en büyük etkisi bunlar, ikici olarakta kullandıgımız havlular. Yani özel bir sağlık probleminiz yoksa, bir kez olsun kullandıgınız bu eşyalar tekrar cilde teması halinde anında üretmeye başladıgı bakterileri cildinize taşıyacak. Ne zaman bu hatayı yapsam cildimde kusurlar oluştugunu gözlemliyorum. Genelde allık ve arada pudra uygulamasında kullandıgım fırçaları bir sonraki uygulama için temiz duruma getiremeyebilirim diye şunlarada dikkat ediyorum. 
Nemli, kirli veya yeni bb krem surdugum cilde fırça veya süngeri temas ettirmemek ve cok bastırmadan uygulamak... 
Temiz elle uyguladıgım bb kremin sonrasında ise ellerimi hemen yıkayıp makyajıma öyle devam ediyorum. Havlu hijyeninde ise kaynatılarak yıkamak bakterilerin daha iyi yok olmasını sağlar bu yüzden beyaz havlular kesinlikle tercihim. Dilerseniz yüz kurulamada kagıt havluda kullanabilirsiniz. :) Cildinizde problem varsa bunlara bi dikkat edin aradaki farkı en kısa sürede görmeye başlayacaksınız.

Not: M.asam fondöteni her uygulamadan sonra mutlaka peeling yardimiyla derinlemesine temizleyin. İçerigindeki pudra yapısı gözeneklere dolarak çok çabuk siyah nokta oluşumuna neden oluyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Yorum bırakmayı unutmayın ... ^.^