6.01.2018

Siyahlı Kadın Film ve Kitap


 Daniel Radcliffe 'in Harry Potter serisinden sonra oynadığı ilk Dram Gerilim filmi olarak geçiyor. 2012 yapımı bu filmde Arthur Kipps ölen müvekkilinin miras işlerini halletmek için yola çıkar. Geldiği kasabada ters giden birşeyler vardır. Çünkü ölen bir kadının hayaleti bu kasabayı lanetlemiştir.
 Sanane ters giden birşeyler varsa. Dön git dimi? Yok illa bizim oğlan o kapının arkasında ne var görecek. Artık karşısına basiliks mi çıkart Voldemort mu bir cesur ki buda, hala akıllanmamış.  
 Oturun bir bakın, en iyisi sakin sakin izleyin. Ama öyle korkunçlu birşeyler beklemeyin. Derin bir hikaye saklı ardında.


  Daniel Radcliffe hayranı olunca, korku gerilim filmleri sevmesemde bu filmi izlememek benim için imkansızdı.
Ayni şekilde tesadüfen kitabını görünce sırf Daniel Radcliffe yüzünün hürmetine almadan geçemedim. 
 Kitap kapak fotoğrafına bakınca film afişiyle aynı olmasından dolayı içeriğini  hemen tahmin edebiliyorsunuz. Basım yılı film ile aynı. Direk senaryo kitabı demek mümkün.
 Aslında degil. Ne alaka çözemedim! Kitabın yazarı Susan Hill bu hikayeyi ilk 1983 de çıkartmış. Yapı kredi de sağ olsun düşünmüş benim gibi Daniel Radcliffe düşkünlerinin azcık okumalarına vesile olalım dercesine güncellemiş.
Her uyarlamada olduğu gibi film kitaptan bir tık eksik. 
 Kitap Konusuna gelince. Hikaye biraz yalın kalabilir ama 140 sayfa olduğundan sıkılmadan okuyabilirsiniz. 
Arka kapak diyor ki;
Noel arifesi gecesiydi. Arthur Kipps ve ailesi, şömine ateşinin başında toplanmış, hayalet hikayeleri anlatarak eğleniyorlardı. Fakat bu eski geleneği canlandırmak için ısrar eden çocukların, Arthur'un herkesten gizlediği ve unutmaya çalıştığı trajik bir hikayesi olduğundan haberi yoktu. Genç bir avukatken iş için İngiltere'nin ücra bir köşesine gönderilen Arthur Kipps, ıssız bataklıklar ortasındaki karanlık Eel Marsh Evi'nde geçirdiği korkunç günleri şimdiye dek kimseye anlatmadı. Ona kalsa anlatmak bir yana, yaşadıklarını anımsamak bile istemezdi ama zihninin derinliklerine sürugün ettiğini sandığı hikaye artık dile getirilmeyi talep ediyordu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Yorum bırakmayı unutmayın ... ^.^