27.01.2017

Yeni anne olacaklar için Islak mendil seçimi

  Yeni anne adaylarının en çok merak edip araştırdığı konu muhtemelen ıslak mendil ve bezler. Biraz bebek bezlerine de değinecek olsam da, bu yazımda ıslak mendil seçimine değinmek istedim. İçerik bakımından en iyisi bile bebeğimizin taze cildi için zararlı olsa da, en önemli ihtiyaçlardan biri yine de mendiller. Önceliğimiz "su ve pamuk". Buna rağmen her ihtimale karşılık güvenilir bir ıslak mendil bulundurmalıyız.  Bu yüzden markaların kendi arasında yarışırcasına değişime uğrattıkları, aslında sadece bizim kafamızı karıştırdıkları envaiçeşit mendillere. Ben doğumdan itibaren kullandığım markaları (molfix, huggies, prima, uni, chicco, sleppy, komili, bebedor, canbebe ) sırasıyla aktarmaya çalışacağım.

Bu arada ' (görseller için şimdiden kusuruma bakmayın, böyle bir post yazacağımdan emin olmadığım için ürün fotoğraflarını çekmemiştim. O nedenle Googledan yararlandım, ancak ileri ki dönemlerde resimleri kendim çekerek güncellemeye devam edeceğim.


Molfix Sensitive Yeni doğan ıslak havlu: Hamileliğim süresince herkes gibi bebeğim için en iyisini bende araştırdım hatta konu komşuya sordum. Uygun fiyatlı ama cok kaliteli yada en bahalısı bu ama hiç şüphen olmasın git onlardan al gibi bir sürü yorumlar dinledim bir çok farklı marka üzerinde. Ancak her nedense bez konusuna değinince en iyisinin Hugges ve Molfix olduğunu düşünüyordum. isimlerin cazibesi sanırım. Her neyse ilk olarak bebek alışverişi için gittiğim markette göbek bağı oyuntulu bez aldım. yanında da mendili vardı, daha ne olsun du :) haliyle o paket hastahane çantamın içinde yerini alınca açılışı bu mendille yapmış olduk. Her iki paket içersin de kaç adet vardı bilmiyorum ama ıslak mendili bitirmemiz üçüncü günü bulmadı. Bebek bezinin içerisinden yamuk mu çıktı ters mi çıktı bantlarımı çıktı ne kadar defo ararsanız vardı. Bezlerden ne kadar nefret ettiysem bu mendili bi o kadar sevdim. Saf su pamuk ikilisi gibi verdiği his kokusunun varla yok arasında olması kusursuzdu. Tekli satışını bulamadım, bezlerden memnun kalmadığım için tek pakette kaldım. 

Huggies natural ıslak havlu: Bana göre bezler içinden en iyi marka Huggies demiştim ya, reyonda bu mendilleri üçlü paket halinde görünce attım sepete. Fakat içimdeki ses geride kalan 3 paketi daha almamı söyledi. Ney yani ilk kez kullanacağım bi ürünü stok mu yapacağım, kapa çeneni lanet olası! Tabii ki almadım. Molfix biter bitmez hemen bunu açtım.  O nasıl bir yumuşaklık! o nasıl bir koku! O nasıl bir doku! yağlı kremli gibi kesinlikle ıslaklık hissi bile vermiyor. içeriğinde papatya yağı vardı sanırım, üzerindeki resmin anlamı buysa. 'Al bu paketi komple vucuduna orana burana yağla. Ama kullanmaya kıyamazsın da arkadaş. Büyük bir zevkle neşeyle yedim yuttum 3 paketi, kendime de kullandım yani... ameliyat olmuşum yerimden kalmam zulüm, benimde hakkım. bitince son paketin poşetini verdim anneme dedim bundan alın ne kadar varsa zula yapalım. Bitmiş yok! ara tara hiç bir yerde de bulamadım. Ogün haliyle annem Huggies'in başka mendilleriyle geldi onları kullandım. EEE bu kadar övdüm ama fiyatı biraz tuzlu, görürseniz hele ki indirimde hiç affetmeyin! 


Huggies baby wipes ıslak havlu: Yazımı okumaya devam ediyorsanız anlamışsınızdır annemin hangi mendilleri aldığını. Molfix bebek beziyle beraber Huggies bebek bezini de almıştım. cicili bicili winnie de pooh lu. Kaç paket bitirdim bilmiyorum uzun süre severek kullanmıştım. Sonra Huggies cinsiyetli bezleri olan Mickey Mouse ve Minnie karakterli olan bezlerin kız için olanını hiç düşünmeden stok yaptım. Çağrı her büyüğünü yaptığında kafasına kadar batınca lanet edip zoraki bitirmiştim o paketleri. Sonra da huggies bebek bezi dosyasını kapattım. Ama mendilleri gerçekten güzel. Her denk geldiğinde alıyorum almaya da devam edeceğim. Size küçük bir sır, tek bir mendille yüz makyajınızı tamamen silmeniz mümkün. Yani ben makyaj temizleme mendili
olarak da kullanıyorum. Bazıları içerisinden mendili alırken koptuğunu yazmışlar, evet doğru. Çünkü saf pamuktan üretilmiş kalın seyrek bir dokusu var. Çimdikler gibi tutarak çektiğinizde her pamuk gibi elinizde kalıyor. Çok hafif ıslaklık hissi verse de, en iyi ıslak mendiller arasında bence buda var. Ve sanırım cinsiyetli bebek bezleri gibi kız ve erkek için ayrı ayrı üretilmiş. Paketin üzerindeki bebeklere de bakarsanız. Sadece resim değil kokuları da ona göre gibi.

Bebedor ıslak havlu: Ben düşünmedim canım arkadaşım düşünmüş bebedor marka göğüs pedi almış. Buda yanında hediye olarak verilmiş. Zaten en çok yaygın markalar dururken kimseninde aklına gidip bebek ürünleri satan bir mağazan bebe markası mendil almak kimsenin aklına gelmez sanıyorum. uygun fiyatlı oldukları için bir şey demeyeceğim ama genel olarak göğüs pedi ve pompasından memnun kalsam da hiç bir ürününü sevdiğimi söyleyemem. Buda onlardan biri işte sokaktan herhangi bir yerden aldığımız cep mendilleri gibi. Haksızlık etmeyeyim kokusu daha iyi olsa da yıkayarak zorla bitirdiklerim arasında. İlk dönemler genelde bütün mendilleri kızıma kullanırken yıkayıp kullanıyordum ama sevmediğim bir ürün olduğunda hala yıkayıp bitirmeyi tercih ediyorum. Ziyan etmiyoruz =)

Chicco ıslak mendil: şimdiye kadar kullandığım ıslak mendiller arasında Huggies Natural en yakın Chicco ıslak mendili vardı. Bunu da özellikle para verip almadım, çanta içersin de geldi. iyi ki de geldi. Yeni ürünler denemeyi çok seviyorum. Birde zaten Chicco 'nun kendi kokusuna bayılıyorum. Çağrı'yı neyle yıkarsam yıkayım bu kokuyu almadım mı temizlik hissine kapılmıyorum. Bu yüzden yazın Çağrı'nın elini yüzünü terini vs. silerek bitirdim. Yağlı kremsi yumuşak bir dokusu var ve ıslaklık hissi kesinlikle yok. Bence yaysınlar bunu her yere, Herkes bebişlerine bundan alıp kullansın. Maalesef her yerde bulunmuyor işte.  

Can Bebe ıslak mendil: Bunu da para verip almadım zaten Canbebe 'nin bebek bezleri hakkında da hiç olumlu yorum okumadım. Teyzem çantasından çıkartıp verdi, denemiş olayım diyerekten sevindim. Yaa arkadaş araba da mı bekletiniz bunu,  güneşe mi maruz kaldı ne oldu anladım. Yıkayarak bitirdim. Sıradan dümdüz bi mendildi, elini sil sil at türünden. Bebişlere kıyıpta sürmeyin bunları orasına burasına, çaresiz işi gibi. Paraben yok, alkol yok bilmem ne dediklerine artık bakmıyorum bile. 

Uni wipes ıslak mendil: Çağrı oldu 6 aylık, o zamana kadar yoluna hep Huggiesle devam eden ben konu komşudan özendim bir kaç paket Uni aldım. Sanırım fiyatı yapısı dokusu ve kokusuyla en çok tercih edilen bebekler için üretilmiş ıslak mendiller arasında bu var. Kime sorsam Uni diyor. Haklılar da uygun fiyatlılar arasında en ama en iyi bu var. Uygun uygun diyorum, bedava gibi ama normal işte. indirimde 1 tl olduğunu bile duydum. Denk gelse alırdım tabii ki! Mendile çok para veremem nasıl olsa su gibi gidiyor diyorsanız hiç düşünmeden bunu alın. Eften püften markaları hiç denemeyin bile. Sizin yolunuz Uni: başlangıçta sıcak suyla yıkayarak kullanabilirsiniz.


Yeni paketlemesi
Sleepy ıslak mendilleri: Araştırmalarım sonucu Sleepy 'nin Türk malı! hemde Primaya eş değer olduğunu duyunca hemen denemek üzere bir paket kaptım. O sırada zaten çoktan Huggies bezleri bırakmış ve uzun zamandır Prima alıyordum. O yüzden fiyat olarak daha uygun ve içerisinde ıslak mendilin olması yönünden benden artı puanı aldı. Hoş pahalı da olsa ben Türk mallarını destekliyorum! neyse ilk etapta primayı gerçekten aratmadı. İlk pakette kırmızı mendil çıktı bende, rahatsız edici bir kokusu yok. Mendilin yüzeyi Uni gibi ama az daha ince dokusu. onun kadar iyi olmasa da kötü de sayılmaz. Yanında zaten bedava olunca da fark etmedi çünkü zaten bir paket beze bir paket mendil yetmez. hoşuma gidince 20 paket aldık bu bezden, haliyle 20 pakette ıslak mendil demek bu, içerisinden farklı paket renklerinde mendiller çıkıyor, şansınıza ne çıkarsa. Tabii kokuları da renklere göre. Baya buram buram kokuyor, baya parfümlü bezlerde öyle.  Ama bezler çok güzel kokuyor gerçekten. O nedenle Çağrı ilk defa bu bezlerle pişik oldu. Çünkü büyük tuvaletini çok yoğun bir şekilde yapmadıysa kokuyu perdelediği için almıyorsunuz. Bebeğinizin altını zaten değiştirmezseniz hemen pişik olur. Malum kış ayıda olunca sık sık kontrol edemediğimden üzücü oldu. Prima da böyle bir sorun yoktu çünkü kendisi tamamen kokusuz hatta baya baya fabrika kokuluydu. Mendiller dışında hala aynı bezi kullanıyorum, alıştığım için artık böyle bir sorunumda yok. Sleepy birde çok geniş bir ıslak mendil yelpazesi var. Böylesini ilk defa görüyorum, Yeni doğan ıslak mendilleri bir çok markada olduğu gibi güzel. kokulu serilerde ise bitkiler ve meyveler var. Ayrıntılı görmek için web sitesine bi bakın derim. sleepy.com.tr

Komili ıslak mendil: üzerinde bebek resmi ibaresi bulunsa da bunun bebekler için uygun olduğunu düşünmüyorum. Baya parfümlü sıradan bir ıslak mendil. Piknikte aile boyu çok güzel gider mesela. Sanırım babam daha önce aldığım molfix yeşil paketli ıslak mendili zannederek aldı. yıkayarak bitirdim.

Molfix ıslak havlu: Bunu da yine Çağrı ilk doğduğu zamanlarda üçlü paket halinde sırf güvenilir görünüyor diye deneme amaçlı aldım. Yapısı görüntüsü tamamen Uni ıslak mendilleriyle aynı ama onun kadar iyi değil. o daha kremsi bu daha ıslak. kokusu ise bir çeşit erkek tıraş losyonu, baya buram buram erkek bebek kolanyası kokuyordu. Hoşuma gitmedi değil sehpayı masayı bir güzel sildim bununla, sonra bana baya baya Çağrı'nın babasının kokusunu hatırlatınca almadım bir daha :) Zaten dikkat ediyorum erkek bebişi olanlar pek seviyor bunu. 

Uni baby Natural ıslak havlu: Şunu anladım üzerinde natural natürel yani doğal yazıyorsa o mendilden korkmayın. Bunun iki farklı çeşidi daha varmış arkasında göserdiğine göre içeriği de gayet temiz. Fakat fiyatı da ona göre biraz tuzlu. Bu pakete üçlü olarak 19 tl gibi bir sey ödedik. yani bu fiyata benim devamlı alabileceğim bir ürün değil aslında ama gerçekten iyise elini yüzünü silmekte, yemek yedikten sonra ve soğuklarda her gün yıkanamadığı için tüm vücudunda kullanmak istedim. Verdiğim parayı hak etti mi emin değilim çünkü ilk kez karşılaştığım bir özelliği var, ıslak değil kuruda değil. Köpük köpük! çekiyorsunuz mendil baya sünerek geliyor elinize ve köpürüyor. Kokusu güzel rahatsızlık vermeyecek
kadar hafif. Çağrı sevdi çünkü yumuşacık. Sanırım tamda istediğim amaca ulaştı. Bütçeniz müsaitse alt değiştirmede de kullanabilirsiniz. Temizlemesi gerçekten başarılı. Ağzının kenarında kurumuş yumurtayı bile hiç zorlanmadan tahriş etmeden alıyor.

Prima ıslak mendil: Bu mendilleri de bezler gibi kolide aldım. Küçük bir kolide 9 paket var. İki farklı paket deseni olduğu için buda mı kız erkek olarak ayrılıyor desem de değil. hepsinin kokusu aynı, pudralı kremli gibi hafif pürüzsüz bir dokusu var. Yumuşacık ve bebiş gibi kokuyor, ıslaklık hissi vermiyor. Paketin tamamını boşaltırsanız zaten su içinde olmadığını göreceksiniz. Fiyatı da baya gayet uygun gibi geldi, kolisine 30 tl gibi bir miktar ödedik. Sıralamaya koyacak olursam, şuan fiyat ve performans açısından en iyi ıslak mendil bu.


  Jonhsons Baby hassas ıslak havlu : yine deneme amaçlı aldığım ilk anda sıradan bi ıslak mendile benzetsem de dokusu kaygan yüzeyi sayesinde cildi yormadan temizlik sağlıyor. rahatsız etmese de çok hoş bir kokusu yok. ilk başta şampuanlarının kokusuna benzetselermiş iyi olurmuş diye düşünsem de çabuk alıştığım için böylede sevdim. Daha iyilerini de aldığım için yeniden alacağımı pek sanmıyorum :)
  Vernel ıslak mendil: vernel ıslak mendil mi yapmış demeyin, deniz bende bilmiyorum yumuşatıcının yanında verilen bi ürün oldu. Ne gerek vardı bilmiyorum. Öyle mükemmel vernel kokusu beklemeyin. Sıradan bir ıslak mendil. bebekler içinde kullanılabilir olduğu belirtilmiş ancak göze temas edilmemesi gerektiği yönünde de bir uyarı var. Yani bebekler için hiç uyumlu değil. harbiden ne gerek varmış :) Kapağındaki kilit özelliğine bayıldım ama bu sayede bebeğiniz ele geçirince açıp rahat rahat boşaltamaz içini. Keşke bütün mendiller bu şekilde üretilse. Bu yüzden ne zamandır bi ıslak mendil kutusu arıyorum hala bulamadım..
 Huggies ıslak mendillerini ne kadar çok sevdigimden bahsetmiştim zaten, aynı mendillerin birde yeni doganı çıkınca dene bunu mayıs kutusu yer vermiş. Benimde sansıma cıkınca sevindim, malum elimden geldigince denedigim bütün ıslak mendillerin yazısını buraya eklemeyi düşünüyorum... Resimde görüldügü gibi huggies yesil ve pembe paketin icerigiyle tamamen aynı. Dokusu yapısı hiç bir fark yok. Sadece yeni dogana uygun olarak kokusuz sabunsuz saf suyla uretilmis. Hemen yüzüme ve kollarıma uyguladim, her hangi bir yapışık his, gerginlik filan olusmadı. Yeni dogan icin gordugum en temiz icerikli ıslak mendil olabilir. 👏

Minies ıslak mendil, sadece  miğroslarda bulabileceğiniz yani migros bebek bezine ait medil. Üçlü olarak tek pakette 8 tl gibi bir fiyatı var. İçeisinde 72 yaprak bulunmakta. Islaklığı ve peteksi dokusuyla ben Uni ıslak medillerine benzettim. Ancak kkokusu daha yoğun ve çiçeksi. Yeni doğanlar için uygun değil. Yinede İdare eder..

Son olarak Carrefour, Bim ve A101 ıslak mendillerini de denedim. Hiç biri bebekler için uygun değil ancak içlerinden seçmek zorunda kalsam Bim'inki en güzeli. 


Okuduğunuz için teşekkür ederim.
 önerileriniz ve görüşlerinizi bildirmeyi unutmayın. 
Daha önceki yazım; 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Yorum bırakmayı unutmayın ... ^.^